Pages

Monday 18 July 2011

Dzive Gana pec 10 menesiem seit!

[Jau ieprieks atvainojos par rakstibas stilu, bet garumzimes seit nav pieejamas]. 

Sobrid Gana ir lietus sezona, kas vienkarsi nozime to, ka laika apstakli ir lidzigi ka Latvija Junija. Ir dienas, kad list ka pa Janiem, tacu citreiz vienkarsi mazliet pasmidzina. Lielako laika dala vienkarsi ir apmacies un lidz ar to gaisa t ir noslidejusi lidz +26, kas cilvekiem, kas pieradusi dzivot konstanta +33 temperatura, sad un tad skiet auksti. Ari man ir mazliet vesi un biezak nesaju dzinsus un vakaros pat pakeru lidzi jacinu... Un vel lietus sezona izcelas ar savu skanu - daba ir tads klusums pirms vetras, tad ir vetra un tad atkal klusums... zeme ir padzerusies un var reproducet auglus. Un vardes, vardes, vardes! Vardem ir rieta laiks un ja sanak dzivot pirmaja stava, tiesam ir sajuta, ka tev pie gultas visu laiku kads skali kveeksht! Nereti ir naktis gruti aizmigt, klausoties ka vardes sasaucas pirms seksa! :) 

Gana nu jau esmu 10 menesus un pec savas pirmas vizites, kad pirmajas dienas pilnigi necietu so vietu un lidz asaram meginaju saprast, kas un kaa notiek, tacu pedeja nedela iemilejos saja valsti un pec 5 menesiem parvacos dzivot seit. Ar vienu somu, mazliet iekrajumiem un aptuvenu ideju, ka paliksu te vismaz uz 18 menesiem. Teoretiski tas ir pietiekami ilgs laiks, lai kaut ko jedzigu te izdaritu un ari pieklajigs laiks spridis, lai varetu atsaukties uz so pieredzi ari CV. 

Sobrid jau ir mazliet grutak rakstit par Ganu, jo viss nupat ir tik pierasts, kaut jateic, ka atgriezoties Eiropa kaut uz paris nedelam, kontrasts ir milzigs un atgriezoties Gana pec 2 nedelam Eiropa, si vieta joprojam spej mani parsteigt! Regulari, vismaz reizi diena, ir REALITY CHECK, kas apjedzu, ka es dzivoju Afrika!!! Lietas, kas mums skiet saprotamas, vietejiem skiet nelogiskas. Ganiesi nedrikst teikt 'NE' vai Tev sliktas zinas teikt, tadel, piemeram, kad darbinieki ir slimi un nevar ierasties darba, LOTI RETI KAD, darba devejs sanems zvanu no rita. Vini vienkarsi neatnak uz darbu un pec paris dienam atkal paradas. Te ta isti nevar ne uz ko palauties... 

Un tomer - cilveki ir super draudzigi, atliek vien iziet no majas un paiet 100m, lidz busi sanemis 4 LABRIITUS un Ka tev iet, 5 komplimentus, 2 piedavajums aizvest tevi lidz krustojumam un nereti ari vienu vai divus precibu piedavajumus [ja esi balta sieviete]! Tas ta liek pasmaidit, ka atlikusi dienas deva, kad stundu vai divas sedi sastreguma, jo atkal kads super parladets busins ir nospradzis pilsetas galvenaja krustojuma un klatesosas 10 masinas ir apstajusas, un soferi izkapusi pablaustities un saprast, kas par problemu... Vai kad darba ierodoties, saproti, ka visi interneta vadi ir parsprausti...jo apkopeja netisam tirot izrava visus stepselu, lai varetu kartigak iztirit. Un rezultata visi vadi ir salikti...ka nu pagadas, kas rezultejas ar to, ka ir jasauc tehnikis un jamaksaa atkal. Tacu ta jau vairs nav apkopejas problema - vina gribeeja ka labak! :) 

Ir daudz un dikti sadi mirkli, kad gribas kliegt un bregt no izmisuma, jo nekas neiet attieci ka esam pieradusi Rietumos... un taja pasa laika, pec darba iedzert alinu vieteja krodzina, kur kads ir izvilcis savu mobilo un visi viri pie blakus galda, kabatas lakatinus virs galvas vicinot, dejo. Vai piektdienas vakara, aiziet uz restoranu ar grillu un dzivo muziku, un kartigi izdejoties ar vietejiem, saviem draugiem un jauniem draugiem. Un dejo visi - sievas un viri, veci un jauni. Un dejo aktivi, dejo no sirds. Un tad pec dejas, aizelsusies uz mirkli apsedies, lai, lidzigi ka musu zalumballes, jau kavalieris atkal rautu uz deju. 

Un daba... ZALA, lekna daba. Koki, kalni, plavas, mezi, upes un udens kritumi, okeans... ik reizi, kad sadusojos izbraukt no pilsetas, aizsitas elpa no sejienes dabas skaistuma! 


Ir tomer verts sad un tad izkapt no savas komforta zonas un padzivot savadak. Izbaudit saules starus un tumsu ap 6 vakara katru dienu, 365 dienas gada... klausities varzu kori no sava dzivokla balkona un est gardas tilapias zivis, kas tikko no okeana izzvejotas! Un lauties but... jo seit laika izjuta pazud. Te nekad neko nevar nokavet!;) [ja nu vienigi lidmasinu uz Eiropu, kas nesaprot Afrikas laiku! :)]

No comments:

Post a Comment